“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Cuma, Mayıs 23, 2008

Sıktınız artık, yeter yahooo

Dur Ey Sayıştay, Bari Sen Yapma!


GENÇ SİVİLLER BASIN BÜLTENİ

Tarih: 23 Mayıs BUGÜN
Saat: 15.00Yer: Sayıştay önü (Eskişehir Yolu)
Dur Ey Sayıştay, Bari Sen Yapma!

Yargıtay, Danıştay'dan üst üste gelen muhtıralardan sonra yaptığımız hesaplara göre birazdan da Sayıştay halka, parlamentoya, hükümete ve Avrupa Birliği'ne bir muhtıra verecek.

Bugüne kadar darbeler bir gece ansızın geldi, darbelerin tarihini önceden tahmin edemedik ve bu yüzden de hiçbirini olmadan önce durduramadık.

Birer gün arayla Yargıtay ve Danıştay'dan gelen açıklamalarla bugün ilk kez bir muhtıranın ne zaman yapılacağını kestirebiliyoruz.

Genç Siviller olarak; bir muhtırayı verilmeden önce durduracak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Şimdi Sayıştay binasında "Yargıtay ve Danıştay muhtıra verdi, bizim neyimiz eksik. Biz de bu cumhuriyetin çocuğu değil miyiz, neden biz geride kalalım, yoksa bizim için ne derler" diye konuşmalar geçiyor olabilir.

Buradan Sayıştay'a sesleniyoruz. Dur ey Sayıştay. Muhtıra vermeden önce bir kez daha düşün. Gaza gelme, bari sen yapma, acı bize, çoluğumuz çocuğumuz var, geleceğimizle ilgili ümitlerimiz var. En azından borsanın kapanmasını bekle.

Bak sen de muhtıra verirsen Ankara'yı kasıp kavuran bu demokrasi düşmanı kolera salgını Karayolları Genel Müdürlüğü'nden, Emekli Sandığı'na, Diyanet İşleri'nden, Su İşlerine kadar diğer kurumlara da sıçrayacak.

Bu şımarık muhtıralarla demokrasimizi hala 'tay tay' adımlarla yürümeye zorlayan devlet memurlarını; makam odalarının penceresinden, lojmanlarının balkonundan, makam arabalarının camından, lokallerinin bahçesinden hatta tatil köylerinin duvarlarından dışarı bakmaya davet ediyoruz.

Biz değiştik, Türkiye değişti, Dünya değişti.

'Yargı'larınız size kalsın, işinizi yapın, size 'danış'ırsak konuşun, ve demokrasiyle savaşmayın, sayışın.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11