“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Salı, Nisan 29, 2008

Kanlı 1 Mayıs Unutulmadı

1 KANLI MAYIS DAHA İSTEMİYORUZ!

Bundan otuzbir yıl önce Taksim kana bulandı. 1 Mayıs İşçi Bayramı, Taksim’i bayram yerine değil cehenneme çevirdi. Sahipleri karanlıkta kalan kurşunlar, rastgele meydana saçıldı. Gencecik insanlar canından oldu.

Aradan otuzbir yıl geçti... Yarın, yine İşçi Bayramı. Yine işçiler Taksim meydanını dolduracak. Ve İstanbul valisinin haber verdiğine göre yine provokatörler iş başında olacak. Yani, Taksim yine cehenneme dönebilir, bir işçi bayramı daha kana bulanabilir.

Peki, provokasyon ihbarını alan vali ne tür bir önlem alıyor dersiniz? Elbette akla en son gelecek şeyi yapıyor ve işçilere Taksim’de bayramlarını kutlamayı yasaklıyor. Provokasyonu önlemenin yolunu, 1 Mayıs’ı işçilere zehir etmekte arıyor. Üstelik gerekirse orantılı güç kullanarak, ne pahasına olursa olsun yasaktan vazgeçmeyeceğini söylüyor.

1 Mayıs’ın cehenneme dönmemesi için çözüm yolu bu olamaz. Provokasyonu engellemenin yolu bu olamaz. İşçileri orantılı güçle tehdit ederek, kılıçları kınından çekerek ancak kaosa davetiye çıkartılmış oluyor.

Keşke, güvenlik gerekçeleriyle Taksim’i 1 Mayıs kutlamalarına kapatma kararı alan vali, insanları alanın dışında tutmak için kullandığı güvenlik imkânlarını alanın içinde güvenli bir kutlama yapmak için kullanmayı denese... Kaosa davetiye çıkarmak yerine, 1 Mayıs’ın Taksim’de güvenli bir şekilde kutlanması için gerekli tedbirleri alsa... Çağlayan’da sağladığı güvenliği Taksim’den esirgemese...

Keşke, kendisi de yasakçı zihniyetin muhatablarından olan hükümet, topluma girilemez alanlar inşa etmenin ne kadar rencide edici olduğunu anlayabilseydi. Keşke, bu kadar hassas bir konuyu valinin insafına bırakmasaydı. Keşke Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararına karşı “kanunlara uyun” çağrısı yapanlarla aynı pozisyona düşmek yerine, halkın taleplerine kulak verselerdi. Böylece 1 Mayıs’ta Taksim’e giren işçiye, kamusal alana giren başörtülü muamelesi yapmalarına gerek kalmazdı.

Yarın hem Taksim meydanında olacak, hem olmayacak insanlar olarak, 1 Mayıs’a 1 kala hala vakit varken, yetkilileri orantılı ve orantısız güçlerini halkın güvenliği için kullanmaya ve bunun için sorumluluk almaya davet ediyoruz...


Henüz özgür olmadık platformu

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11