“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Çarşamba, Haziran 20, 2007

Değişmedi Zaman


Tarihin derinliklerinde yatan mor salkımlar/kendine güzellik. Biraz aralasam dalları kimi fakir, nefesi açlık kokar, kimi hastalıklı ve yatalak ölümü bekler, niceleri ince hastalıktan göçüp gitmiş bedenler süsler selvi ağacının gölgesini. Nice bebeler ölü doğmuştur ve niceleri kelle vermiştir tahta/riya ve katli vacip!..

Hangi kaftanın altına gizlenmiştir tamahkâr/bir yanda kan akıtırken teba gözüdönmüşler adına? Maske altına maske gizlenmiştir/tüm gerçekler kayıp…

Parsel parsel ele gider toprağım, sanki bir düğün alayı ayağa kalkar/kan verilir, can verilir, taze verilir, mal verilir/gelen tabut!

Şöyle bir aralasam zamanı, görsem hangi canlar heba oldu bir tatmin uğruna ve hangi bedenler rakkastır bir çocuk sarığa? Bulsam gerçeği ve koysam ellerime, farkı olur mu bugünden yarına?

Değişmedi zaman, yolcu gibi kendi seyrince aktı nehir, can yine aynı can, kan yine aynı kan/heba/ne uğruna?..
Birsen Şahin
20 Haziran 2007

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11