“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Cuma, Nisan 02, 2010

Yarsav Başkanı Bunu Nasıl İzah Edecek?

Yarsav Başkanı Emine Tarhan Ülker hanım katıldığı bir tv programında 70 milyonun gözünün içine baka baka ve de üstelik muhaliflerini bilgiç bilgiç suçlarken:

“Bakınız yargı bağımsızlığı evrensel hukuk ilkelerindendir ve o konudaki bilgisizliğinizi de bağışlıyorum. Yargıda tarafsızlık diye bir kavram yoktur. Tarafsızlık içsel bir durumdur, tarafsızlık yargıcın içsel yaklaşımıdır. Oysa bağımsızlık yargının dış etkilere karşı duvarlarla örülmesi anlamına gelir ki bunu bütün hukukçular sanıyorum kabul edecektir...”

dedi.

Biz vatandaş olarak kendisine hatırlatmakla görevimizi yerine getirelim:

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi şöyle der:

Madde 6. Adil yargılanma hakkı: “Herkes... bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından davasının makul bir süre içinde, hakkaniyete uygun ve açık olarak görülmesini istemek hakkına sahiptir...”

Madde 10. İfade özgürlüğü: “...Yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması için yasayla öngörülen bazı şekil şartları...”

Madde 21. Yargıçlar: “Görev süreleri içerisinde, yargıçlar bağımsızlıkları, tarafsızlıkları ve daimi görevin gerekleriyle bağdaşmayan herhangi bir görev üstlenemezler.”

Bizim HSYK, Yargıtay, Danıştay, Yarsav hangi devirden kaldı? Cilalı taş Devrinden mi?

Ben çok merak ediyorum. Umarım lütfedip cevap verirler, idamımı istemeden önce!

İşte, bu kafayla benim cebimden her yıl binlerce euro para cezası çıkıyor. Bu kafa böyle kararlar verdikçe, AİHM'de hak arayan her vatandaş -ki, sonuna kadar hakkıdır- Türkiye ceza alıyor ama bu kafaların cebinden bir kuruş çıkmıyor, Türkiye bütçesinden çıkıyor. Olan biz vatandaşlara oluyor!

Sonra da ter ter tepiniyorlar 12 Eylülün gerisine gidiyoruz, Yargıyıyla alay ediyorlar, diye!

Yahu, kim kiminle alay ediyor allahaşkına?!!

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11