“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Çarşamba, Mart 03, 2010

What's Going On in Turkey? Türkiye'de Neler Oluyor?

Maybe everyone is asking to eachother "what is the problem in Turkey?". I am a Turkish citizen and know very well what's going on. The world has to hear the problem by the citizens themselves.

Someone is saying that AKP is against the military, this is not true. The problem is that the citizens are suppoting AKP to change the Law Constitution because of the one being in validity is made by the military in 1980's. Now, we do want to be governed by this one because it's been approved under arms.

On the otherhand, we the citizens, do not have any problem with our kurdish citizens. Whatever has happened since 1980's, we do not accept and we do support the "democratic expansion".


Türkçesi
Belki herkes kendisine "Türkiyede neler oluyor?" diye bir soru sormakta. Ben bir Türk vatandaşıyım ve neler olmakta olduğunu biliyorum. Dünya bu sorunu bir Türk vatandaşının kendisinden duymak zorunda.

Birileri AKPnin askere karşı olduğunu söylüyor, bu doğru değil. Problem, 1980lerde askerin silah zoruyla yaptırdığı anayasanın değiştirilmesi için vatandaşın AKPyi desteklemesidir.

Diğer taraftan, biz vatandaşların, kürt vatandaşlarımızla hiçbir sorunumuz yoktur. 1980lerden itibaren her ne olduysa, bizler olanları onaylamıyoruz ve "demokratik açılımı" destekliyoruz.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11