“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Pazar, Şubat 21, 2010

"Adalet" Yargıya Bırakılamayacak Kadar Önemli ve Önceliklidir

Evet, bugün artık adaletin yargıya bırakılamayacak kadar önemli olduğunu teyid etmiş durumdayız. Vatandaşın baktığı zaman gördüğü şey; bu "hukuk" dediğimiz kemalist elitler ağzında A oluyor; demokrat insanlar ağzında Z; Anayasamızda adı geçen "hukuk devleti olduğumuz" koca bir yalana dönmüş oluyor. Çünkü aynı yasada, aynı maddelerle iki farklı hukuk tarifi yapılıyorsa, ortada "guguk" kalmıştır.

Devlet dediğimiz(askeriye, adliye, ilmiye=asker, yargı, üniversiteler) sistem, kurulduğu günden beri kendini garanti altına almış, kendi sayıları gerektiği kadar devlet işletmeleri kurmuş, bol keseden maaşlar dağıtmış, lojmanlar, kamplar inşa etmiş, emirlerine arabalar tahsis etmiş, çocuklarını iyi yerlerde okutmuş, bir kısmına yurt dışında burs temin etmiş; sonra da "aç bıraktığı, boğaz tokluğuna çalışmaya mahkum ettiği halkına dönüp 'bir kitap alıp okumuyorlar, cahil bizim millet, cahil' demiş ve yazık ki, ninelerimize, dedelerimize, ana-babalarımıza bunu da sindire sindire yutturmuş ceberrut bir devlettir.

Bugün isyan edenlerin hepsi, artık lojmanlarını kaybedeceklerini, devlet kasasından bedava ısınamayacaklarını, devlet kasasından araba saltanatı süremeyeceklerini, okuyan ve para kazanan halkının dünyayı gezip görmesiyle, kendisinin ne kadar anakronik kaldığının kompleksini görmekteler.

Bu halk kendi açlığı pahasına çoluğunu çocuğunu okuttu, gerekirse ticaretini kendi yaptı,
dünyaya ihracat yaptı ve çocuğunu dünyanın gelişmiş ülkelerinde okuttu; EYVAH! BİZİM ELİT ZEVAT İPİN UCUNU KAÇIRDI! Ana-babaları cahildi, şimdi bunlar onlardan daha fazla bilgiye sahip, bunları kandırmak mümkün de olmayacak. Yaaaaa, sevgili vatandaşım. İŞTE ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ YER BURASI!

Amerika'nın baskısıyla "sözde demokrasiye" adım atmış olan İnönü, geç adım attığı için de ABD Menderes'i desteklemiştir. Ancak, o da utanmadan bu milletin gözleri önünde bir darağacında hayatına son verilerek milletin gözü korkutulmuştur.

Ara ara bu kesintilerle geriletilen halk, aç kalma pahasına çoluğunu çocuğunu bu memleketin umudu kabul etmiş, ve elitistlerin korkusu gerçek olmuştur. EYVAH! HAKLARIMIZA SON VERECEKLER! korkusuyla şimdi de yaygara kopartmaktalar. Bu millet Osman Can yetiştirmiştir; Ferhat Sarıkaya, Doğan Öz ve hatta hayatı YARGININ SUSKUN KALDIĞI, GIKINI ÇIKARMADIĞI nice faili meçhullerde milletin vicdanını kanatan nice evlat yetiştirmiştir.


Adalet, simgesini temsil etmek zorundadır. hani şu elinde terazi olan, gözü kapalı figürü. Yazık ki, ANAYASA MAHKEMESİ SON YAPTIRDIĞI ADALET FİGÜRÜYLE BİLE OYNAMIŞ VE FİGÜRÜN GÖZÜNDEKİ BAĞI KALDIRMIŞTIR; YANİ TARAF OLMUŞTUR!

Milletin kendi eliyle görevlendirmedikleri, millet adına görev yaptığını iddia ediyor ve milletten birileri faili meçhuller dosyasına hapsolurken, onlar "burunlarından kıl aldırmama" havasındalar.

Balon patladı efendiler! Havanız "fısssss" diye bir ses çıkartıyor.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11