“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Pazartesi, Şubat 22, 2010

ÇOCUKLARIMIZA DOKUNMA YARGI!



DANIŞTAY AT!



DARBECİ BARO TUT!



GENÇ SİVİLLER KALEDE!




Genç Siviller’in avukatı Mücteba Kılıç, İstanbul Barosu'nun başvurusu üzerine üniversitelere girişlerde eşitsizlik yaratan katsayıyı kaldıran YÖK'ün yürütmesini durdurma kararından ötürü, Danıştay Başkanı Mustafa Birden başta olmak üzere tüm daire başkanlarına ihtar çekti. Dairenin anayasanın eşitlik ilkesine aykırı hareket ettiği belirtilen ve “Yüce Divan” yargılaması için girişimde bulunulacağı ifade edilen dilekçe ile ilgili olarak Danıştay, dilekçeyi yazan Genç Siviller’in avukatı Mücteba Kılıç’ı İstanbul Barosu'na şikayet etti.


İstanbul Barosu hemen harekete geçerek, Genç Siviller’in avukatı Mücteba Kılıç’ın savunmasını istedi. Av. Mücteba Kılıç, bugün saat 11.00’de İstanbul Barosu’na giderek savunma verecek.


Danıştay şikayetinde, “Gönderilen ihtarname başlıklı yazıda; yargılama sürecini etkilemeye, hatta Danıştay meslek mensuplarını uyarmaya yönelik ifadelere yer verildiği görülmekte olup, sözü edilen yazının 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nda düzenlenmiş bulunan avukatlık hizmeti ve vekalet sözleşmesinin kapsamı ve sınırları içerisinde değerlendirilmesi mümkün değildir” dedi, yani açık açık meslekten menle korkuttu. Oysa biz biliyoruz ki, Genelkurmay 2. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanlığı’nın 21.08.2009 tarihli yazısıyla Genelkurmay istihbarat Başkanlığı’na sonuç ve değerlendirme raporu hazırlanmıştı. Hiç de taraf olmadığı halde Genelkurmay davayı takibe almıştı. Ama Genelkurmay’ın müdahalesinden Danıştay tabi hiç de rahatsız olmadı, Genç Siviller’in ihtarnamesinden rahatsız oldu!


Hukuk sistemini lunaparka çevirenler yine oyunlarına başladı. Danıştay attı, Darbeci Baro da tuttu. Kalede ise Genç Siviller var!


Bizler de avukatımız Mücteba Kılıç’a destek olmak için İstanbul Barosu önünde baraj kuruyoruz! Bu golü attırmayacağız!



TARİH: 22 Şubat Pazartesi (Bugün) – 11.00


YER: İstanbul Barosu Önü – Taksim


İLETİŞİM: 0212.2518949 – 0532.2271023


www.gencsiviller.net - bilgi@gencsiviller.net

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11