“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Çarşamba, Kasım 18, 2009

Turnusol Kağıdı Islandı


Kemalizmi temsil eden CHP turnusol kağıdı idi. Su değmedikçe o güzel rengini korudu tam 80 yıldır.

Ve...su değdi kağıda, adı Onur Öymen.

Kim tahmin edebilirdi ki, yıllardır bir yalanın ardına saklanılan gerçekler kendi ağzıyla çözülecekti.

Keşke tarihte bıraksaydık Ata'mızı. Orada, öyle kalsaydı, ve hep bir geçmiş hayal olarak yaşasaydı yüreklerimizin bir köşesinde. Yazık oldu. Siyasete alet edildi. Çok yazık.

Atatürk tabusu kendi partisi ağzıyla yıkılıyor.

Ve, biliyor musun Ata'm; asıl şimdi insan tarafın görünecek, senin de hepimiz gibi, günahıyla ve sevabıyla yaşamış, ancak kim ne derse desin iyi bir siyasi deha olan tarafın görünecek. Bu vatan evlatları seni bir gün kabrine gerçekten gömecek ve sen orada huzur içinde uyuyacaksın.

Bunca yıl seni en çok kendi kurduğun parti kullandı ya, en çok ona yanarım.

Sen kabrinde rahat uyu. Sana sözümüz yok. Seninle derdimiz yok. Sadece seni putlaştıranlarla derdimiz var. Eh, onlar da görecek yakında, sana en büyük ihaneti kendilerinin yaptıklarını.

Ve, yüzleşecek memlektim kendi ayıbıyla. Ne alevisi, ne kürdü, ne türkü, ne ermenisi, ne yahudisi ayrı bir varlık değildir bu vatanın, hepsi bireyleridir ve bu memleketin sahibir.

Biz o bütünü görmek istiyoruz. Kimsenin kimseye üstün olmadığı, devlet politikası ile cahil bırakılmadığı o büyük ruhu yaşamak istiyoruz. Ve bir vatandaş olarak kendini öteki hisseden bütün kardeşlerimizle el ele, kol kola yaşayacağımız günleri iple çekiyoruz.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11