“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Pazar, Kasım 08, 2009

Time for military to respect democracy/Todays Zaman

"Askerin demokrasiye saygı gösterme zamanı"

Ağzınıza sağlık hocam!



Not : Ara ara tercümesini yapıp, yayınlayacağım. Bu gönderide takip edilebilir.



Tercüme aşağıda

Sivil-asker ilişkilerinde ihtisas sahibi akademisyen Prof. Ali Karaosmanoğlu, 2007nin ikinci yarısından itibaren askerin politikadan "elini çektiği"nin görünür olmaya başladığını söyledi.



Today's Zaman pazartesi konuşmalarına katılıp "İrtica Eylem Planı" hakkında görüş bildiren ve "Askerler son sözün sivil otoriteye ait olduğunu kabul etmelidir ve asker demokrasiye inanmak zorundadır" diyen Karaosmanoğlu sebebin militer bürokrasi ile politik otorite arasındaki derin görüş ayrılığı olduğunu ifade etti.

Sivil-asker arasında önemli değişiklikler var ama örneğin 27 Nisan 2007'de hükümete verilen elektronik muhtıra Ak partinin seçimlerde oyunu 2002 seçimlerine kıyasla %46 arttırarak tekrar seçilmesine yolaçmıştır. O zamandan beri sivil-asker ilişkileri yeni bir yola girmiştir ve askerin politikaya etkiisinde azalma gözlemlenmektedir.

Bununla birlikte Adli Tıp Kurumu hükümeti düşürmek için aktif bir planının uygulanmakta olduğuna dair imzayı teyid etmiştir. Plan adli kovuşturma konusu olmuştur.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11