“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Pazar, Şubat 15, 2009

70 Milyon Sermaye

Genelev kadınlarına "sermaye" dendiğini birçoğumuz biliriz. O kadınları çalıştırıp, üzerinden para kazananların gözünde sermayedir onlar. Sermaye boğaz tokluğuna ve/veya çocuğuna okutup, kendisine de bir emeklilik temin edecek para karşılığı çalışır; sermayedar ise bu işi kelimenin tam anlamıyla "götürür". Komik gelmesin ve bakmayın benim buradaki nüktedanlığıma, çok acı bir gerçektir bu.

Pamukbank varlığının son günlerinde aynı dertten muzdarip olmuş. Sermaye, halkın birikimi; bankada birilerinin ihtiyaçları için, faiz karşılığında daha başka vatandaşlara kullandırılan sermaye belki o günlerde memleketin zor günlerden geçerken bir nebze olsun birilerinin yarasına ilaç olacak. Ama, o da ne??? Meğer bankanın içi tamtakır kalmış. Baştaki sermayedar bütün sermayelerin parasını kendisi için kullanmış.

BDDK bankaya el koyunca, ne yapacak, turşusunu kuracak değil herhalde. Mutlaka başka birilerine satacak ki, zavallı sermaye belki yastık altındaki bir miktar kefen parasını yine bankaya getirecek ve sistem dönecek. Yani, belki de gerçekten ihtiyacı olan sanayiciye belki kredi verilecek, veya başka bazılarına ihtiyaç kredisi temin edecek vs.

Ama tabii bunca kötek yemiş birileri de akıllandığından artık bankacılık kanunları değiştiriliyor ve bankalar gerekirse yabancılara da satılacak ve mevduta güvence sınırlandırılacak(Ey Sermaye, sen zaten kendin sermaye olduğun için bu seni hiç ilgilendiren bir konu değil. Bu tamamen sermaye sahibi olana gelen bir yaptırım ve soygun yapmasını engelleyici bir duruş). Tabi ulusalcılar hemen ayağa kalkıyor. Vatan, millet sakarya edebiyatı parçalayıp, Pamukbankın memleket içinde kalması için gerekirse birilerini tehdit etmekte bir mahzur görmüyor. Öyle ya, ne güzel 70 milyon sermayenin boğaz tokluğuna çalışması karşılığında, zenginliklerine zenginlik katan bir avuç vatansever mağdur edilir mi hiç???

Vah zavallı ülkemin zavallı ayamayanları ki ne vah!!! Yıllardır birileri biryerlerini yırttı AB'ye girmeyelim, gümrük birliğine girmeyelim diye. Gerçekten vatan, millet, sakarya edebiyatından mı zannettiniz? AB ile gümrük birliğinin gerçekten bu ülkenin sömürülmesi gibi salakça bir sebebe dayandığını mı zannettiniz? O gümrük birliğidir ki, hepimizi dünyaya açıp, dünya ile rekabet sağlayıcı şirketler yaratmamıza sebep oldu. Böyle bağıranların altında hep yabancı arabalar var da, sizin gibi garibanların alltında niye yok, neden düşünmezsiniz?

Gerçekten olayın AKP'nin bütün milletin başına türban geçirmek gibi basitçe bir sebebi olduğunu zannedip, günlerdir bloglarınızda kıçınızı yırttınız?

İşte o 70 milyon sermaye biziz. Biz yorulduk anlatmaktan, ne olur artık yormayın bizi yahoooo

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11