“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Cuma, Şubat 13, 2009

Yüksek Yargı Nasıl karar Verir?

Ayşe, Fatma, Emine üç arkadaşlar. Aynı şehirde büyümüş, aynı olullarda okumuş, her üçü de birbirine benzer sosyal yaşam sürmüşler.

Gün gelmiş Ayşe zengin bir adamla evlenmiş, Fatma orta halli bir memur ile evlenmiş, Emine ise armudun sapı, üzümün çöpü diyerek evde kalmış.

Ayşenin hinoğlu hin kocası karun kadar zengin olmanın verdiği güvenle, bütün tanıdıklarının telefonlarını dinlemek için bir telefon şirketi satın almış. Emine'yi de bu şirkette işe almış.

Gel zaman, git zaman Ayşenin bir oğlu, Fatmanın da bir kızı olmuş. Yıllar sonra birer genç olan çocuklar büyüklerinin karşısına evlenme isteğiyle çıkmış. Ayşenin kocası, oğluna zengin bir ailenin kızını uygun görmekteymiş, ne var ki oğlan, nuh der, peygamber demezmiş.

Birgün Ayşenin hinoğlu hin kocası bir kiralık katille anlaşmış. Yüzünü h,ç görmediği ve sadece telefondan anlaştığı katile yüklü bir para karşılığında Fatmanın kızını öldürtmüş.

Şirkette çalışan Emine tüm bu olayları telekulak ile dinlemiş olmuş. Ne var ki, hinoğlu hin adamın, Emine kendi şirketinde çalıştığından, Eminenin şeytana uyup da, konuyu yargıya taşıyacağını hiç mi hiç düşünmemiş.

Dava yıllarca sürmüş, fakat sonunda hinoğlu hin adam suçlu bulunmuş ve müebbet almış. Ama adam yılmamış, davayı yüksek yargıya taşımış.

Yüksek yargı karar vermiş : İzinsiz telefon dinleme delil olarak kullanılamaz!
++

Üzülmeyin. Bu sadece "mesela dedik" masalıydı. Hiçbir yüksek yargı böyle bir karar veremez, hele bizimki gibi demokratik bir hukuk devletinde.

Biz bu davayı ALACAZZZZZZ: )

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11