“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Salı, Haziran 24, 2008

Değişimin Frkında Mısınız?

Farkında mısınız? Türkiye değişiyor. O denli büyük bir değişim var ki, büyüklüğünden ötürü gözden kaçıyor belki de.

Türkiye tarihinde ilk kez, TSK darbeyi güçlendirme ve yönlendirme amacıyla, Sivil Toplum Örgütlerini devreye sokuyor.

Ülkemin vatandaşlık bilinci gelişmiş, birey olmanın önemi kavranmış bir ülke olmaya başladığının farkında mısınız?

Neden darbe yapamadılar? Halktan korkuyorlar da ondan.

Anne ve babalarımız korkmuşlardı. Göbeğini kaşıyanlardı onlar. O göbeğini kaşıyanlar eksikliklerini tespit etti ve çocuklarını, boğazlarından keserek okuttu. Birçoğunun çocukları bugün ortalama 50 yaşlarında ve bunların içinde büyük bir kısmı en az bir yabancı dil bilen, okumuş insanlar. Tabii bir de bunların yetiştirdikleri var: Genç Sivillerin yaş ortalamasına bakarsanız, bunların bizim çocuklarımız olduğunu görürsünüz.

Türkiye değişiyor. Değişim o kadar büyük ki, büyüklüğünden ötürü gözden kaçıyor. Türkiye bütün uçlarıyla birlikte, barış içerisinde ve bireysel hakların meşruluğunu ortak paydaya alarak çok büyük adımlar atıyor. Veeee, birilerinin bu değişimden ödü kopuyor. Çünkü hala "savulun, halk plajları bastı, vatandaş denize giremiyor" mantığından bir adım ileri gidememişler. O kadar eskide kalmışlar ki, hala utanmadan türlü türlü darbe denemelerine girişiyorlar. Bu halk darbecilerini er veya geç yargılayacak ve bütün hukuksuzluklardan arınacak.

Farkında olanlar çok korkuyor. Sivil Toplum Kuruluşlarının ve bürokratların darbeye destek verme çağrılarının sebebi bu.

Baykal utanmadan milleti Kurtuluş Savaşı vermeye çağırıyor. Allah seni bildiği gibi yapsın. Kime karşı vereceksin sözde savaşını bre vicdansız? Kendi halkına karşı mı?

Haziran başında yazdığım "Ben Atatürkçü Değilim" adlı makalemi yazarken, sonunu "siz bu gidişle halkınızı bile kesersiniz Atatürkçülüğünüz uğruna" diyerek bitirmiştim. Ne kadar öngörülü bir halk var, farkında mısınız?

Haydi Türkiye'm, Osmanlı mirasından kopmadan, Atatürk'ün yürürlüğe soktuğu Anayasana sahip çık ve darbecilerin sözde Anayasasını değiştir. Millete karşı yasa olmaz, vatandaşı Devletin kudreti karşısında korumak için yasa olur.

Haydi Türkiye'm, hazırla Yeni Anayasanı, yüzakıyla çık gelişmiş ve zenginleşmiş Dünya Devletleri kulvarına. Bakma Baykal'ın ikide bir bizi Humeyni ile korkutmasına; Baykal bayılıyor Humeyni Rejimine; çünkü, ancak öyle bir rejimde diktatörlüğünü sürdürebilir. Bizim istedğimiz bir Anayasa ile ve gelişmiş, zenginleşmiş, bireysel hakları tanımış bir Anayasa ile Baykal ancak emekli olur :))))))))

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11