“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Cuma, Kasım 24, 2006

Küçük Öğretmen

Yetişme çağında bir çocuk düşünün; bir kız çocuğu. Şöyle oniki veya onüç yaşlarında. Yabancı bir ülkede okumakta ve yabancı memlekete gelen Türk hanımlarına ders verilen hafta sonlarında, cumartesi ve pazar anlayacağınız, erkenden yollara düşüyor, beş para almadan, o ülkenin diline yabancı oln kimi başı örtülü, kimi başı açık; Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş, her birinin lehçesi farklı onlarca hanıma ders veren Hollandalı bir eğitimcinin yanında, tercüman öğretmen olarak görev yapıyor.

Ne muhteşem bir mutluluk o çocuğun dünyasında, adam yerine konulmanın keyfi.

Ne muhteşem bir mutluluk bir toplum için, ergenlik çağında bir çocuğun, bilâ bedel, uykusunu feda edip, kendisinden büyük hanımlara-annelere, üstelik de kiminin lehçesini anlamakta zorluk çekerek, ısrarla memleketinin insanlarına yardımcı olması.

Değil mi?

Kim mi bu çocuk? Hemen söyleyeyim. Bu çocuğun adı Birsen Şahin, Almelo şehrinin Wierden Köyün'nde oturup, bu dersi verebilmek uğruna her cumartesi ve her pazar sekiz km bisikleti ile yol tepti.

Umarım bizden sonraki kuşak da bu yazıyı okur ve"vatan borcu" nedir, idrak eder.

Birsen Şahin

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11