“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Çarşamba, Mayıs 24, 2006

Bush Babasını Bile Satar!!!




Devekuşları kafalarını kuma gömerler. Yazık ki bu aralar ülkemde de insanlar kafalarını kuma gömmeye başladı.

Kumdan çıkaralım şu kafalarımızı da dünyaya bir bakalım, neler dönmekte:

ABD Doları günden güne birçok ülke tarafından terk edilmekte. Rusya 1 Temmuzdan itibaren kendi petrol ve enerji kaynakları borsasını kuracağını açıkladı. Bu açıklama ile birlikte dünyaya ruble pompalamakta.

Diğer taraftan, her ne kadar şu anda uygulamaya fırsat bulamadıysa da, İran da ABD Dolarına karşı Euro kartını kullanma söylemlerinde.

Peki nedir bunların elindeki güç?

Rusya’nın elinde dünya petrol ticaretinin %15,2si
Rusya’nın elinde dünya doğalgaz ticaretinin %25,8i
İran’ın elinde dünya petrol ticaretinin %5,8i

Dünyadan en büyük enerji ihtiyacı kimde? ABD!!!

ABD, her ne olursa olsun, nükleer masalının ardına saklansın, saklanmasın, İran’a saldırı hedefi söylemlerini gün be gün arttırmada.

(2001 Yıl sonu verileri açıklandığında da ABD bütçesi 1,6 katrilyon dolar açık vermişti ve tabii Irak petrolleri bu açığı kapatmak için emperyalistlerin gelmesini bekliyordu!!!)

Diğer taraftan da Güney Amerika ülkeleri de Euroya dönüşüm hazırlığı içerisinde.

Şimdi ABD’nin yerinde olun ve hesaplayın bakalım. Türkiye İran saldırısında ABD tarafı olmazsa, ABD ne oranda başarılı olabilir? Malum, İran bir Irak değil. Ne teknolojik olarak, ne de bilinç olarak. ABD’nin işi bugüne dek olmadığı kadar zor. Üstelik hala da müttefik bulamamış durumda. Bu durumda, kargaşaya teslim olmuş bir Türkiye, ABD’nin işine yarar mı, yaramaz mı? Buyurun siz karar verin. Hiçbir çete yerden mantar gibi bitmez!

Bütün bu gelişmeler oladururken, bölgemizi aydınlık günler beklememekte maalesef ki. Kanayan bir bölgede, ne kadar hasarsız ayakta kalabilirsiniz?

İyi bir dünya görünmüyor yakın zamanda. Kuyruğu kıstırılmaya başlanmış ABD tabii ki faizlerini arttırıp, parasının değeriyle oynayacak ki, dünyada nereye gidebileceğine karar verememiş, deli bir para, kendisinden fazla uzaklaşmasın. Bahsedilen rakam 70-80 trilyon ABD doları arası bir para. Bu paraya Bush değil İran’a saldırmak, babasını bile satar herhalde!


Birsen Şahin
24/05/2006

3 Comments:

Blogger Birsen Şahin said...

Thankk you for dropping by and leaving a message. I prefered you left your name and email add sothat I could send you a message... : )

Haziran 09, 2006 5:11 ÖS  
Anonymous Adsız said...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»

Temmuz 22, 2006 8:58 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

best regards, nice info Adult vagina stories Monique sexy feet Gauge gang bangs Sex feet chine sex story office free exchange secretary interoffice fuck Bigbooty adult videos Hairy sister pussy Aunt judys amateur olderwomen free preview hairy women

Mayıs 09, 2007 10:44 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11