“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Çarşamba, Eylül 13, 2006

Taçsız Kral Metin Oktay





Bir kova burcu olarak 2 Şubat 1936'da İzmir'de doğan Taçsız Kral'ın fırtınalı bir yaşamı oldu.

Mobilyacılık eğitimi alan Metin Oktay, yaşamını futbolcu olarak sürdürdü. 15 Yaşında başladığı Damlacık Klübünde, Sait Altınordu'nun 8 numaralı formasıyla futbol yaşamına adım atan sporcu gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında ülkesinin yüzakı oldu.

Uzun süre Galatasaray Spor Klübünde top koşturan, o dönemin medar-ı iftiharı, zamanında eksik askerlik yaptığı gerekçesiyle tutuklanıp, 45 gün hapis yattı. Bir ülke düşünün, dünya çapında bir futbolcusu var, gittiğiniz yerde yüzünüzü ağartıyor, ve siz onu eksik askerlikten hapse atıyorsunuz. Asker Devlet olmanın bedeli ödetildi bu dünya çapındaki futbolcumuza.

1969'da Galatasaray şampiyon, kendisi de gol kralı olduktan sonra, İstanbul ve İzmir'de yapılan jübilelerle futbolu bıraktı. 13 Eylül 1991 'de bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldı.

Maç başına 1.6'lık gol ortalaması hâlâ kırılamadı.

Bir beşiktaşlı olarak, bu kadar büyük bir ustaya saygım sonsuzdur ve ölüm yıldönümünün atlanılmaması gerektiğini düşünüyorum.

1 Comments:

Blogger Kayhanoviç said...

tacsız kral metin oktay
unuturmu seni bu taraftar

teşekkürler

10 cokk özledik

belki göremedim ama

10 ''onunla'' yasıyor kalbimizde besliyoruz.

Eylül 13, 2006 7:33 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11