“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Cuma, Ocak 16, 2009

Neden CHP Oy Alamaz?




“Suikast listeleri çıkıyor... Sivas’ta katliam hazırlığı yapıldığı bilgisi çıkıyor... Toprağın altından lav silahı, el bombası çıkıyor. Kazdıkça bu memleketi, faili meçhullerin karanlığına mahkûm edenlerin foyası ortaya çıkıyor. Bütün bunlar olurken, sayın genel başkanımız ‘Ben bu davaya inanmıyorum’ diyor. Baykal’ın Ergenekon’un avukatlığını yapmasından utanan CHP’liler olduğunu yazmışsınız. Onlardan biri de benim.”

İşte bunun için! Bu satırlar bir CHP milletvekilinin feryadı.

Sen bizim hayallerimizi yıkmış bir partisin CHP, sen bizim hayallerimizi yıkmış bir lidersin(ne kadar lider olduğun tartışılır ya, o da ayrı bir konu) Baykal efendi.






Güldal Mumcu bir zamanlar, "çekin o tuğlayı ne yııkılacaksa yıkılsın" demişti ama o tuğlayı oradan çekmeye kimsenin gücü yetmedi. O zaman hala merak etmekteyim, Güldal Mumcu nasıl oldu da CHP'de kalabildi ve kalmakta? Uğur Mumcu'nun, Abdi İpekçi'nin katilleri bir gün yakalanabilirse, Baykal kafasında insanlar nerelere kaçacak? Hangi yüzle toplum içinde dolaşacak?

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11