“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Pazartesi, Haziran 16, 2008

YARSAV'A CEVAP :))))

Bir siyasi komedi oynanıyor ve siz buna tarafsınız. Milletini ötekileştiren bir Devlete hangi halkın sahip çıkmasını tahayyül ediyorsunuz?

Kızların başörtüsü ile okula girmesinin karşısında olduğunuz sürece objektif kabul etmiyorum sizleri. Sizlere hiç güvenim kalmadı. Bir gurup Devlet koruyucuları ile aynı yolda yürüyorsunuz, bu da size olan güvenimi sarstı. Millet için Devlet tarafında olmadığınız sürece, size tepkimiz devam edecek. Siz vatandaş değilsiniz herhalde ki, vatandaşınızın derdini anlamamakta ısrar ettiğiniz gibi, çare olmayı düşünmek gibi bir derdiniz de yok. Sizleri,sınırlarımızı korusun diye eline cebimizden silah parası verdiğimiz ve bu yolda evlatlarımızın baharlarını teslim ettiğimiz kurumla aynı safta görüyoruz ve yazık ki o silahın da kendi milletine dönük olduğunu idrak ediyoruz. Böyle Devlet olunmaz; milletine sahip çıkarak, onları aynı haklarla donatarak Devlet olunur beyler...Biz sizleri bizleri korumak adına var ettik, bizleri kategorize etmek adına değil. Bu sizin haddiniz değil! Size düşen adil yargılama hakkıdır, bizim kurduğumuz Devletin hangi gelişmiş/gelişmemiş ülkelerle, nasıl bir yolda yürüyeceği değildir. Biz Irak, Mısır, Suriye, İran olmak istemiyoruz. Bizler gelişmiş, zengin, bireysel haklara sahip çıkılan ülkelerin sınıfında olmak isitiyoruz. Biz artık, bizler gibi birkaç yabancı dil bilen, ayda en az üç kitap okuyan, dünyayı takip eden, başını kumdan çıkartmış yöneticiler istiyoruz.

Tank ve silah sahipleri ile hukuku aynı safta görmek istemiyoruz. Size yargısız infaz yaptığımızı düşüneceğiniz yerde, nerede hata yapıldığını düşünün. Ve, hakça kararlar alın. Sizden siyaset yapmanızı isteseydik, sizleri de seçimle işbaşına getirirdik. Eğer siz siyaset yapmak istiyorsanız, o zaman çıkartın o cübbelerinizi ve inin sahaya ve gelin önümüze bakalım, hangi vaadle oy isteyeceğinizi görelim.

Bizler Devlet görevlilerimizden gelişmiş bir Devlete yaraşır biçimde tavır almalarını istiyoruz. Ha, bir de, ikide bir "Yargı bağımsızdır" yaygarınızdan da bıktık artık. Biraz da "TARAFSIZ" olduğunuzu vurgulasanız, nasıl olur efendim?


Ellilik, başı açık, bikiniyle denize giren, şarap içen bir teyzeden nasihat

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11