“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Pazartesi, Ocak 30, 2006

Muazzez İlmiye Çığ/Sümerolog





Değerli Sümeroloğumuz ve sanırım dünyanın ilk sümerologlarından biri aynı zamanda, iki yıl önce gördüğümde sağdı, uzun zamandır televizyon izlemediğimden kaçırmış olabilirim, gerçi televizyonlara çıkacak kadar popüler olamadı garibim, ancak Hulki Cevizoğlu bir gün almıştı programına.

Eğer hayattaysan hâlâ ve bu yıl yine gelirsen Buttim'de düzenlenecek kitap fuarına, gelip yine ziyaret edeceğim seni ve yine gücüm yettiği oranda anacağım adını genç kuşaklara, tarihten bize fısıldananları yazan kitaplarını anlatacağım. Orada yazdığın ve halkımın kökleriyle övünmesi gereken bilgileri aktardığın eserlerini bir kez daha duyurmaya çalışacağım bizden sonraki kuşağa, ki, komplekslerinden arınmak için kendi soylarını görmeyi öğrensinler. Umarım hayattasındır ve ben senin gibi bir minicik gövdeli kocaman kadının elini bir kez daha tutma şansına ulaşırım. Seni çok sevdik minicik kocaman kadın. Gözlerindeki o parıltı hiç gitmedi gözlerimin önünden ve bana verdiğin desteği hiç unutmayacağım.

Birsen Şahin



0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11