“Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları yer... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin.. Çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir... Afrika atasozu

Perşembe, Aralık 25, 2008

Kendime Konuşmalar 36


Yürür mü günahların gözpınarlarından sana inat? Sormadan; öylesine, başıboş ve dağınık bir yatak misali kimi şakaklarında gezinip, kimisi de sanki aldığın nefese ortakmışcasına burnuna paralel? Bir an tereddüt edersin, acaba canlı mı, ondan mıdır burnuna bu kadar yaklaşması? Hangisi canlı? Gözyaşı mı? Yoksa, hesaba çeken kurtlar alemi mi? Ya tik tak tik tak diye durmaksızın yol alan, bize baskın çıkan ve bizim kendisine yenildiğimiz zaman?..

Nereden başlamalıyım anlatmaya?..neyi, neleri gömmeliyim bu hikayede? "Bir yolu olmalı" denir ya hep; ben şaşkın/hangi "bir yol"?.. Bir tane mi?

Bir an bakarsın ateşin etrafından dönen yüzlerce pervane görünür/kendini kandırırsın aslında bütün bu sayıklamalarınla... "Bir"dir aslı/aynaya baksan!..

Hani gurbet misali imrenirsin içinde boğulduğun bok çukurundan arınmış ırak bir yaşama ama sonra hemen koca bir gerçek şaklar yanağında: Nereye?

Sen neredeysen hepsi seninle gelmiştir yine...Daldım bir gayya kuyusuna, bütün günahlarım yüzümde ben guguk sesi peşinde...

Birsen Şahin

Etiketler:

Seninle gurur duyuyorum

kalbim seninle

Edith Piaf - La Vie En Rose
by bigproblem11